Thursday, June 26, 2014

Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2013

Tanggal 26 Jun 2014 bertempat di Institut Latihan DBKL, Bandar Tun Razak, Cheras telah berlangsung penganugerahan khidmat cemerlang kepada para warga pendidik di JPN Wilayah Persekutuan. Aku adalah antara 11 orang guru SMKSB dan antara 1579 penerima yang bertuah dipilih untuk menerima anugerah tersebut daripada seluruh sekolah di WPKuala Lumpur. Terimaksih banyak-banyak kepada para pentadbir terutamanya Tuan Haji Che Yahya yang memberi kepercayaan kepada aku untuk menerima anugerah tersebut. Sesungguhnya anugerah ini adalah satu pengiktirafan kepada guru-guru dan kakitangan sekolah atas usaha dan jasa mereka dalam meningkatkan kemajuan pendidikan dan sahsiah pelajar. Sejak akhir-akhir ini SMKSB menjadi tumpuan pihak PPW Sentul serta JPN WPKL untuk bertandang ke sekolah ini. Acara bola tampar, mesyuarat Guru Kanan, mesyuarat Kokurikulum telah diadakan di SMKSB.
Menurut Tn Haji Che Yahya SMKSB menjadi sebutan Tuan Pengarah JPN WPKL serta Pengarah PPW Sentul. Itulah transformasi yang dilaksanakan oleh Tuan Pengetua kita. Yang manisnya Tuan Haji Che Yahya juga mendapat pengiktirafan daripada JPN WPKL untuk menerima anugerah Perkhdmatan Cemerlang dalam kategori Pengetua. Seramai 20 Pengetua/Guru Besar yang menerima APC pada tahun ini. Beribu-ribu tahniah diucapkan daripada warga SMKSB.
Tuan Haji Che Yahya juga telah diberi penghormatan untuk mewakili para penerima anugerah merakamkan ucapan terima kasih kepada pihak JPN WPKL. Sesungguhnya menurut beliau anugerah yang diterima ini bukanlah satu lesen untuk berbangga tapi satu lonjakan untuk kecemerlangan yang lebih baik lagi pada masa depan. Insya Allah.

No comments: